Jablko
- znižuje krvný tlak a hladinu cholesterolu a krvných tukov
- posilňuje imunitní systém, srdce a krvný obeh
- stabilizuje hladinu cukru v krvi
- čistí črevá
- posilňuje ďasná
Jablko dodá vitamíny
Jablká obsahujú vitamín C, ktorý podporuje našu imunitu. Okrem toho je však v jablku aj množstvo antioxidantov, ktoré okrem iného snižujú riziko vzniku rakoviny. Ďalšou zložkou, ktorá je pre naše telo prospešná a taktiež sa v jablku nachádza je množstvo vlákniny. Ďalšie látky naopak chránia náš mozog pres Parkinsonovou a Alzheimerovou chorobou.
Podporuje aj rozmnožovanie užitočných baktérií v tráviacej sústave a spolu s kvercetínom pomáha udržiavať nízku hladinu cholesterolu, zmierňuje zápalové procesy.
Kyselina jablčná zmierňuje bolesti pri reume a artritíde a pomáha telu efektívne využívať energiu. Farbivá v šupke (flavonoidy, polyfenoly, antokyaníny, vláknina,..) chránia srdce, cievy, mozog, pľúca a všetko na čo si z hodín biológie spomeniete. Preto, ak to nie je nevyhnutné šupku z jabĺk nikdy neokrajujte.
(časť článku bola inšpirovaná podľa wikipedia.sk a wikipedia.cz)